12 Ocak 2011 Çarşamba

Buralara Alışmak 2

1 Comments

Speculoos

Karamelize, tarçınlı belçika bisküvisi Speculoos hakkında sizi aydınlatacağım bu yazımda:)

Speculoos esmer, tarçın kokulu, bol yumurtalı, gevrek bir bisküvidir. Flaman tatlı kültürünün vazgeçilmezi,  kahve ya da çay yanlarının olmazsa olmazıdır. Çook yıllar önce Hollanda'da geleneksel günlerde yapılarak, dağıtılan bu bisküviler, ileriki yıllarda Holandalıların ve Fransızların bolca tüketeceği bir çeşit bisküvi olarak, yerini alacaktır dört bir yanda...


Christmas'da, kardan adam ya da noel baba şeklinde olanlarını da görebilirsiniz marketlerde...

Speculoos üretiminde en iyi marka haline gelen "Lotus"; Bir ev hanımı speculoos'un nutella şeklinde yenilebildiğini ispat edince, patlatıyor ikinci ürünü:)
Buralara gelirseniz mutlaka tadına bakın ya da buralardan bir arkadaşınız(!!!) gelecekse o taraflara, ondan istemeyi unutmayın:)

Bu siteden tarifine de ulaşabilirsiniz (http://www.marga.org/food/int/belgium/speculoos.html)

1 yorum:

Adsız 20 Ağustos 2013 12:48

Türkiye de satılmıyormu

Yorum Gönder

12 Ocak 2011 Çarşamba

Buralara Alışmak 2

Speculoos

Karamelize, tarçınlı belçika bisküvisi Speculoos hakkında sizi aydınlatacağım bu yazımda:)

Speculoos esmer, tarçın kokulu, bol yumurtalı, gevrek bir bisküvidir. Flaman tatlı kültürünün vazgeçilmezi,  kahve ya da çay yanlarının olmazsa olmazıdır. Çook yıllar önce Hollanda'da geleneksel günlerde yapılarak, dağıtılan bu bisküviler, ileriki yıllarda Holandalıların ve Fransızların bolca tüketeceği bir çeşit bisküvi olarak, yerini alacaktır dört bir yanda...


Christmas'da, kardan adam ya da noel baba şeklinde olanlarını da görebilirsiniz marketlerde...

Speculoos üretiminde en iyi marka haline gelen "Lotus"; Bir ev hanımı speculoos'un nutella şeklinde yenilebildiğini ispat edince, patlatıyor ikinci ürünü:)
Buralara gelirseniz mutlaka tadına bakın ya da buralardan bir arkadaşınız(!!!) gelecekse o taraflara, ondan istemeyi unutmayın:)

Bu siteden tarifine de ulaşabilirsiniz (http://www.marga.org/food/int/belgium/speculoos.html)

1 yorum: