Bir boş kova, bir sıcak tencere ve bir tabak patates...Yanında da biraa:)
Kova boş kabukları atalım diye veriliyor, tencerede şarap ile haşlanmış soğanlı midyeler (normal olanı bu şekilde) duruyor...Midyeler bizim yemeye alışık olduğumuz midye dolmaların bir büyük boyu ve tabiiki iç pilavsızı:) Beyaz şaraplı, soğanlı bir karışımda kapalı olarak haşlanıyor ve sonra açılıyorlar bu sıcak sosun rehavetine kapılarak...
İyi bir yerde yiyorsanız, genelde içleri de temiz oluyor...Midyeler bittiğinde çevrede sizinle aynı şeyi yiyenler genelde suyunu da içiyorlar ancak ben genelde bırakıyorum zira şişmiş oluyorum zaten...Değişik çeşitleri de mevcut bu yemeğin; mesela körilisi enfes oluyor, ya da yanında ayrıca sos getiriyorlar ve ona batırarak keyifli keyifli yiyorsunuz moule unuzu:)
Bir de yerken o on parmak batıyor!!Yani keyfi, tadı oradan geliyor da olabilir:)
Buralara gelirseniz, iyi bir moulecü biliyorum;)
http://kucukbirkahvemolasi.blogspot.com/2010/11/restaurant-konings.html
0 yorum:
Yorum Gönder